Menu
EUR
Gilles Thomas & Ermitage Kalone: Belgisch Kampioen 2023

Gilles Thomas & Ermitage Kalone: Belgisch Kampioen 2023

Greenfield ging op bezoek bij Gilles Thomas om hem te feliciteren met zijn overwinning op het Belgisch kampioenschap. Wij hadden een interessant gesprek over de voorbereidingen, hoe ze het kampioenschap beleefd hebben en de dagen na het kampioenschap. Lees het volledige gesprek hier:

Hey Gilles, bij wie staan wij hier?

Dit is de stal van Ermitage Kalone

Is dat een speciaal paard voor jou?

Ja, hij is altijd al speciaal geweest, maar nu ik Belgisch kampioen geworden ben met Ermitage, zeker. Het maakt hem nog net iets specialer. 

Hebben jullie op een speciale manier toegewerkt naar het BK?

Ermitage is nog vrij jong, dus ik heb geprobeerd om hem zo goed mogelijk op te bouwen naar het BK. Hij is in de zomer ingezet als dekhengst, maar hij heeft zo veel talent dat hij niet zo veel voorbereiding nodig heeft als een ander paard.

Gingen jullie met een goed gevoel naar het BK? Hadden jullie de winst verwacht?

Onze voorbereiding was misschien niet perfect, omdat hij veel merries heeft moeten bedienen in de fokkerij, maar we weten wat voor goed paard het is. Ook van buitenaf voelden we dat iedereen wou dat Ermitage het zo goed mogelijk deed. Ik voelde wel dat ik veel supporters had die week.

Ging je dan telkens met veel spanning de piste in? Of hoe ga je om met die druk?

Je voelt natuurlijk wel wat druk, maar ik denk als je op zo’n talentvol paard kan zitten dat je je weinig zorgen hoeft te maken. Hij bleek al van dag één zo in vorm. Ik wist dat als ik rustig zou blijven en geen ruiterfouten zou maken, hij dat ook niet ging doen.

Welk gevoel heb je dan in de laatste wending naar de Zangersheide oxer? Gaat er dan extra spanning door je heen? Of heb je dan hetzelfde gevoel als doorheen het volledige parcours?

Ik wist dat ik meer dan een fout voorsprong had op de tweede, dus ik mocht een fout maken. Tot de laatste lijn zaten we goed, dus daar heb ik wel even mijn tijd genomen om het verder vlekkeloos te kunnen afleggen. Vooral als je dan de laatste springt, in de landing dan weet je het en is het wel echt een vreugde-uitbarsting.

Geloof je het dan zelf direct? Of denk je dan van “klopt dit hier wel? Ben ik wel gewonnen?”?

Hoh, ik stond al op kop, nog voor de laatste ronde en na mij moest er niemand meer komen, dus ik wist wel als ik die ronde foutloos rijd, dan win ik sowieso. Dat maakt het dan ook eens zo mooi dat ik meteen wist dat ik kampioen werd! Soms moet je de hele proef wachten om zeker te zijn dat je met de winst naar huis gaat. De grootste ontlading komt meestal onmiddellijk aan de finish en nu zeker als ik wist dat we hadden gewonnen, dus dat was heel mooi.

Wat hebben jij en Ermitage gedaan in de dagen na het BK?

Normaal gezien stond er niet veel meer op de planning na het kampioenschap, maar omdat hij zo goed had gesprongen, werd ik dan toch nog opgeroepen om naar Barcelona te gaan voor de Nationscup finale. De bondscoach wou hem daar graag eens zien, eventueel met oog op de kampioenschappen van volgend jaar. Ook daar heeft Ermitage het weer super gedaan. Hij sprong opnieuw 2 dagen foutloos.

Ben jij daar dan gebleven om jouw teamgenoten, de Belgen, verder aan te moedigen?

Ja, klopt! Op zondag ben ik ook mee het parcours gaan verkennen. Ook in de paddock heb ik iedereen bijgestaan waar het kon. Zo’n landenprijzen is wel echt in teamverband. Het is dan ook fijn als je dat groepsgevoel kan creëren.

2023 loopt stilaan op zijn eind. Heb je nog specifieke doelen voor dit jaar?

Ermitage zal de komende maand iets minder wedstrijden doen. Op Jumping Mechelen zouden we wel samen willen schitteren. In welke proef we zullen starten, weten we nog niet juist. Hij zal wel zeker in enkele rubrieken springen. Nu dus even rust en daarna alles in functie van Mechelen.

Dus als mensen jullie samen nog eens aan het werk willen zien, is Mechelen "the place to be"?

Ja inderdaad, in Mechelen zal hij zeker te zien zijn.

Super! Dan wensen wij jou nog heel veel succes!

Bedankt!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €150,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »